September 30, 2012

Laneige flagship store is OPEN..

At ION! Woohoo...
Have you do your shopping there?
I know my lovely friend~Angel did her shopping there! :P


 



After the opening ceremony, we were invited to join the party at SKY ION!
I love party! I love to be around beautiful people and I love to be in this industry :)
Thank you Crowd and Laneige for always having me with you guys ^^



The whole night was fun, although I don't really know anyone there :)
My Mr. was there with me and just chilling with a blue lagoon theme party!
They hired quite a lot of handsome (but not so friendly guys promoter) >.<'

They are in charge of giving out the sample, and there was one lady who open her purse and ask the guy to throw quite a lot of sample to her bag, and he did. When i ask for my 2nd sample (becoz I came with my Mr,  so technically my Mr. deserved to have one too right?) but the promoter refused to gave it to me! Boooo!! You just thrown at least 4 of it to that gals purse! i saw it!
big BOOOOOO!

Something really fun and I missed it! *damn!*
is the caricature artist drawing our face and make it as key chain :)
Look who's here? Mag!!!


And the make up demo by Korean make up artist!
I already shared it in the previous Korean make up tutorial, check it out :)




That's pretty much all for the opening party! and stay tuned with me and my blog for more exciting coverage with Laneige ^^


September 26, 2012

SHILLS Black Gel mask.

Product review

When I was offered to try out this product, 
I was a bit hesitate on the Brand, because I never heard it before :P

So before I said yes, I did my research on this brand, and apparently this brand is pretty famous in Taiwan..but not so much in Singapore. So I give it a go!

 " SHILLS black Gel Mask is an all natural ultra-fine cold gel mask with black bamboo charcoal powder that effectively absorbs dirt and grease from deep within pores and instantly increases your skin moisture levels. Cooling and refreshing, this gel-textured mask cleanses your skin, and at the same time provides hydrating, whitening and skin tightening benefits."

Uploaded from the Photobucket iPhone App

~*~

Here is my take on SHILLS Black Gel mask.

I don't found it hydrating on my skin nor the soft feeling.

When the packaging written something like that,
I am expecting something on immediate effect in one time use.
I don't know is it because my skin is too dry or I don't know..

BUT! I love the cooling effect!
The mask is still so soothing even after you washed your face..I love this mask for that.
It almost feel like you are standing in front of slow blowing fan, I am not exaggerating..it does feel like that. *whooooshing...*

Uploaded from the Photobucket iPhone App

Even though it's appear jet black color in the tube, I cannot get the jet black colour on my face :P
I think I already apply it pretty thick, but it turn out just like the below photo.

Uploaded from the Photobucket iPhone App

Leave it for 15 mins and wash it up!

Uploaded from the Photobucket iPhone App

If you keen to try this SHILLS Black Gel Mask, you can get it in

September 24, 2012

Glamrock pajama party!

Event

I like the idea of having gals pajama party in the weekdays night, just like Glam rock party!
Although it's a bit troublesome to change to the themed outfit and back to you own clothes, I've gotta give a credit to the concept. It's fun and girly.

I steal this from Juliana's blog :P

If you haven't heard about GlamoGirl, let me share a bit about this brand..this is a Singapore import channel established just this year, that dedicated to bringing in the best of affordable English cosmetic products, with brands such as Dirty Works and Exposed.

I know, I also never heard about it before :)
But it's not that hard to remember as they have this Retro packaging that caught your eyes in a glance.


 

I'm keeping this furry pink slippers for my own bedroom use :P

It has quite an affordable choice of product to try on.

During the party, we have a wet station and the dry station.
I love all the scented smell of the body wash, body scrub and the face wash.
Only that it's too bad..I cannot use the body wash as daily body wash as it is a bit too strong for my eczema skin. *sad*


As for the dry station, I loveeee the lip plumper, too bad I don't have the sample with me..so I cannot share the before and after " oommph " lips of mine :P

The shimmer lotion also great, it gives a healthy glow on your skin. Pretty.

So ladies, if you want to try this out..just remember to quote

“iloveglamogirl”

to get 20% off all GlamoGirl products at www.glamogirl.com.
*valid from now till 31st December 2012*

Enjoy your shopping :)

Last pic, Me and Juliana posing lazily on bed.

This one, steal from her blog again :P

Super random huh?

September 21, 2012

Derita MUA

Aku menutup hari jumat ku dengan sedikit curahan ati jadi part time MUA yah! 
Aduh, gw juga bingung benernya ni curhat ato mo kasi tutorial untuk menjadi client yang sopan.

~*~

Iyah, memang setiap orang pas mo pre-wed ato mo merit mikirin budget. Gw juga kok dulu begitu, tapi ga sampe kalo bisa dengan dana seminimal mungkin mendapatkan hasil yang semaksimal mungkin! INI SUMPEEEH, siapa sih yang bikin hukum ekonomi dongo gini? Neng, mungkin jaman dulu berlaku sistem gitu..tapi ga berlaku kalo untuk jasa. Apalagi make up :P
Foundation abal abal sama Make up Forever beda harga, beda juga kualitasnya. 
MUA yang " biasa " aja sama aku yang kata client client aku dan calon client " Bagus " dan " suka banget deh sama make up lu El ", tentunya juga beda yah rate nya.

Dan seperti biasa, prembule gw panjang kalo mo ngomongin orang! hahahaha..
Kemaren ini bertemu calon client yang baru cara nawarnya, gimana?
barangkali ada yang mo belajar, 
nawarnya pura pura jadi orang susah dengan budget sangat minim dan terbatas. Bujug.
Pret! Tapi kok lu bawa tas Chanel dan Pre wed ke SG? katanya susah, katanya ga ada budget?
Jual tu Chanel lu, bayar biaya kawin. Aneh.com deh kalo nemu calon yang begini.
Gw kemaren sempet cengo sebentar, wah! cara baru neh nawarnya..dan gw walo mulut slebor gini..kalo sama client gw sopan dan baik loh.

Gw kalo orang udah mulai begini, gw udah males deh..dan biasa gw cuma bilang:
"aduh, kalo rate nya ga cocok..mungkin belon jodoh kali ya non, sorry yah aku ga bisa bantu "

Dan dong, gw dijawab " Eh, yang se level kamu di Jakarta aja cuma buka 1 juta kok sekali pre wed! masa kamu segitu seh?? "
Level gw? gimana ngukurnya yah? lagian, weh! biaya idup di SG sama di Indo lu pikir sama?
Bulumata Rp. 1500 dapet di pasar baru! disini coba cari bulumata 20 cents dimana? Odong!

Dan sungguh, rate gw disini amatlah sangat bersaing loh..*promosi* tapi jangan lu bandingin sama pasaran rendah indo yah! coba aja MUA cinpur, mulai make up diatas jam 6 pagi..nambah $50, kalo stay nungguin..nambah $20-40/jam. Selamet deh lu bayarnya. Tapi itu bener sih..orang nunggu kan makan waktu yah. Dan ya, tanya yang pernah make up sama gw..kosmetik dan brush eke di sterilise setiap abis ganti client, selaen karena alesan hygiene en bakteria..eke sayang sama kosmetik gw yang bukan barang murah. Modal eke nih.

Aduh gw bisa gila deh ngobrol sama orang Indo yang nawarnya kayak di pasar, gw uda ngalah loh..keilangan job, daripada cape ati, eh dia ga terima kemenangan yang gw berikan. hahahha..teteup ditawar tawar sampe pokonya gw harus jawab " Iyah, ya uda deh "
Ngareep lu neng. ga mau gw.

Sekali lagi, kata engkong gw..ada uang ada kualitas.

Ni, kalo mak gw baca pasti gw dimaki maki neh..mak gw paling ga suka gw berasa gw bagus, dan gw harus yang tipenya tuh merendah rendah bilang " ah engga, aku mah biasa aja " huahhaha..mungkin ga? ya engga lah..aku tipe nya yang kalo dibilang " El, make up kamu tuh bagus banget loh " gw akan jawab " Asik! makasih yaaa..aku seneng kalo kamu seneng! " dan emang gw berasa gitu kok, kayak waktu dandanin Pitshu disini, gw takuuuut banget Pitshu ga suka dandanan gw! hahaa..untungnya dia suka..

Yah sekian lah curhatku..dan sekarang aku pingin share dari sisi pemberi jasa, untuk kita semua yang pasti jadi calon client siapapun juga.

1. Be Polite
Kita sama sama pernah bertukar posisi kan, satu hari jadi penjual dan satu lagi jadi pembeli.
What goes around come back around.

2. Be Fair
Kalo mo ngebanding harga ato kualitas, mbok yah apel sama apel, jangan apel sama kacang bogor. Gimana seh?

3. Be Reasonable
Kalo kita beli sesuatu yang berkualitas, mungkin ga harganya harga pasar pagi?
Kan engga. Nah, kalo uda dapet misalnya harga X, jangan maen ditawar 50% nanti kalo ga dikasih, pura-pura jalan aja* nanti mbak nya juga manggil lagi! Yeeeh, lu pikir mangga dua!
Dipikir dulu, oh harga segitu karena dia A, B, C..jangan maen di slepak aja.
Setelah ditimang-timang baru deh..mikir..harganya tuh reasonable ga sama servicenya, dan kalo mo coba coba nawar..yah yang masih sewajarnya.

Yah sekian uneg uneg ku :)
Semoga ga ada yang kesinggung aku nulis begini, kalo ada..aku ga minta maap..karena emang menyebalkan. Kalo ga ada, baguslah..jangan kayak begini juga, karena ya itu..nyebelin.
Hahhahaha..

Selamat weekend!

September 18, 2012

Allooooo

Aku norak! Nge-blog live dari fairmont Hotel pake hape :) Niat gila ya..
*tapi di post nya abru hari ini bo*

Jadi jadi ceritanya, weekend maren aku ma mas Arip bobonya di Fairmont hotel, ga di rumah :) Gayaaa abis memang! Dapet kamar gratisan sih hasil menang door prize dr Jane Iredale :p

Fairmont hotel di cityhall, kamarnya bagus, breakfastnya mayan ok juga, tapi yang pasti personal touch di hotel ini mayan bikin daku seneng :D

Orang Fairmontnya dari waktu itu nanya terus kapan gw mo nginep dll, dan akhirnya hari ini dah :)

Trus pas masuk kamar..dapet ini:

Entah SOP ato bukan..aku syenang ^^
Nespresso machine!
It smells like a spa
Akiu camwhoring ^^
Da room :)
View from the balcony
Ternyata seru juga ya, weekend-an di hotel gini. Berasa liburan :P

September 16, 2012

Korean make up tutorial!

Make up tutorial
Bilingual

Lai lai..let me share how to do Korean make up :)
I was invited for Laneige make up workshop at Fairmont Hotel couple of Sundays ago, and I immediately RSVP for this! It's Korean make up trick and tips, of course I will not say NO! and I'm glad I arrived just right before the make up session started :(
I was stuck in express way for more than 30 mins, goddamid!

Mari sini, sayah bagi bagi tips untuk make up ala orang Korea!
Sotoy tahap tinggi ya gw? ahhahaa..tapi se-engganya tutorial gw kali ini, 
gw dapet first hand dari Korean Make up artist Choi Jung Hwa dan Celebrity make up artist Yuji Tong dari Hong Kong. Yuuk Mari..


We all know Korean known for their flawless, smooth and dewy skin, which I think it's impossible to achieve..because Korean by default has beautiful skin, flawless and just a pretty canvas to start. But seriously, after I tried Laneige water banks skin care range, I start to believe that maybe I can have that Korean supple skin.

Yaolo, kalo ngomongin kulit orang Korea..jelaslah ya gw ngiri!hahaha..kok kayaknya alus, mulus, dan agak2 glowing gitu deh..dulu gw tau trick paling gampangnya, campurin highlighter sama foundation biar bikin muka kita glowing. Tapi ya bo, ternyata dari skin care nya aja udah nolong..dan bener ya, kalo merek Korea itu dibikin untuk kulit asia. *gw serasa tukang obat* Tapi sungguh, Laneige water bank skin care nya ngaruh jek!




I don't have much photo during the workshop, it's like ok..BB snow time, then eyebrow then cheek, lipstick..and we're done! Ha? I have not snap a pic yet..-_-'
So, I'm gonna break it down on below after sharing few photos from the workshop :)



With the lovely Kavitha, she has the perfect V shape jaw! envy her :P

This is Yuji Tong, a celebrity make up artist from Hong Kong :)

NOW, I'm gonna share what I learned in the workshop from Yuji and in Laneige Party  from Mr. Choi Jung Hwang (Korean make up artist).

Daku share tips make up ala Korea yang baru norak gw pelajarin dari Yuji en Mr. Choi Jung Hwang, make up artist dari Korea yo!

1. Start with a clean face, keep it moisturised, (and do some corrective if you need to-this is tips from me).
My corrective make up in Korean make up will only covering my dark circle using NIP & FAB eyefix. On the lower right photo, you can see my before and after the eye fix, which actually function as dark circle treatment with a pink tint to cover while treating it. Double combo!

Dimulai dari muka yang bersih, pake moisturiser yang water based trus liat kira kira apa yang mesti diberesin dulu sebelon mulai make up. Untuk Korean make up ini, simply less is more..jangan overdue ini itu, dan aku cuma pake eye fix dari NIP & FAB yang sebenernya fungsinya untuk nge-treat dark circle, tapi dia berwarna pink gitu..dan mayan ok buat jadi concealer ^^
Uploaded from the Photobucket iPhone App 
2. Choosing a right base.

I am now using MY CURRENT FAVOURITE BB CREAM!
Laneige SNow BB Soothing Cushion SPF 50+
If you are looking for a Korean glow in BB cream, get this one!
Seriously..the glow is a kind of skin glow in Korean Drama. You might want this.


Ini ya bo, BB cream Favourite eke sekarang!
Laneige SNow BB Soothing Cushion SPF 50+
Gw males nulis apa kandungannya dll, tapi pokonya..kalo dikau nonton drama Korea dan ngeliat kulit mereka kok glowing glowing gitu yah, dan loe mau efek yang sama..Beli deh ini!
Oh sungguh, cakep efeknya.
Uploaded from the Photobucket iPhone App 
3. Keep thicker eyebrow for a younger look

I bet you notice, Korean eyebrow :)
You will never find a Korean actress or singer with a one thin archy eyebrow.
That is because, they want to look younger by having a thicker and fuller eyebrow.

Pasti kalian ampir ga pernah liat SNSD ato siapa lah penyanyi ato aktris Korea alisnya tipis melengkung indah di muka, itu karena menurut Mr. Choi, di Korea..mereka selalu mau keliatan muda, dan salah satu caranya ya punya alis yang tebel dan lebat (tapi bukan berarti alis lu lebat berantakan lu bilang itu alis Korea kata Pinkbuble) Engga loh yah!

It's actually pretty easy to draw:)
Keep your hands light, and start drawing from the bottom, and just filling the whole eyebrow according to theshape that suits your face.

Kalo misalnya pada bingung gimana pula gambar alis tebel dan rapi, coba mulai dari bawah kayak poto gw ini, ini buat acuan supaya ada batesan alis tebel kita. Abis itu, ikutin bentuk alis kita yang uda dirapiin dan diisin pake pensil alis.
Uploaded from the Photobucket iPhone App 
That 3 Principal rules are the main keys for Korean look! Simple and easy to follow.
Just make sure you get a right brand to create the look.

One simple guidance in creating Korean make up look:
the E shape blush and S shape highlight.
Frankly speaking, this is a new technique for me too, because you know, usually we highlight our nose bridge, apple of the cheek and a little in forehead. Right?
This time, try something different..by following the E shape and the S shape, according to Mr. Choi, we are enhancing not only one part of our face but the whole of it :)

Sebelon kita mulai ke Korean make up look, coba peratiin cara Mr. Choi tarok blush sama highlightnya. Biasa kita highlight kan di batang idung, trus di pipi sama jidat sedikit, ya kan?
Nah, teknik make up Korean ini..mereka bikin E shape blush sama S shape highlight..liat aja lah ya di gambar bawah ini..


With the above guidance, now we can create the look that we want :)
I'm gonna share 3 Looks!
whether you like it or not, justbear with me a little more, ok?

The first look that I'm gonna share with you is the Korean so called " nude look " it's like, you are not using anything on you face but you are glowing enough and look presentable when you leave the house.

Untuk look yang pertama, ini tuh yang disebut Korean " nude look " :)
Jadi biasalah yah, ini efeknya tuh yang kayak..*ah aku ga pake apa-apa kok sebenernya * tapi keliatan glowing aja gitu..hahahha bohong abis!

Want this look?
1. Eyeshadow - Dark: peach - Light: matte white
2. Blush:  Rose color
3. Pink lippi (apply just in the centre of your lips and coat it with lip gloss)

Uploaded from the Photobucket iPhone App

The next look that I'm going to share is the sophisticated look :)
Something you would wear for work, meeting or hanging out with your girlfriends or boyfriend.

Look ke 2: Sophisticated look!
Look ini bisa kok buat dibawa ke kantor, ato buat JJS (masi jaman apa nulis JJS?!?!) hahhaha..ya itulah maksud gw, hang out sama temen2 cewek, buat nge-date ato dateng ke product launching :)

Want this look?
1. Eyeshadow - Dark: Dark brown - Light: Champagne color
2. Blush:  Rose color
3. Pink Lippie
With a strong eyeliner framing the eyes. 
(I'm using ETUDE gel eyeliner)
Uploaded from the Photobucket iPhone App
The last look: The bling bling look!
Not recommended to wear on daily dose though, but I think this is very pretty :)
I'm gonna on this look if I go to a club or maybe to a concert or a real party kind of Party!
All bling up! how to do this look? just glitter up! nothing else!

Look terakhir:  Bling bling look!
Pokonya, jangan pake make up mata kayak gini untuk sehari-hari..kecuali lu mo konseran, mo pentas balet ato ke club. Nah boleh deh seseruan pake look kayak gini :)
Mr. Choi kemaren pas demo, dia bilang..group band Korea..kalo pentas biasa pake bling bling look begini loh. Gw mah, iyah aja lah. Ga pernah meratiin juga sih, abis merekanya uda cantik gila..mo diapain juga dah cakep lah ya!

Want this look?
Just glitter up!!
Uploaded from the Photobucket iPhone App
Happy trying Gals!!
Let me know which look is your favourite :)


September 13, 2012

Pinkbuble x Vanity Trove September - make up challenge :)

It's Vanity Trove time again :)

Before I share what it's in my Trove, if you have not signed up..
Sign up HERE
 And If you want the September back order, you can get it here for $30 or subscribe for the October Surprise :)

And for my Indonesia readers, rejoice!!
Vanity Trove is already available for Indonesia market.

Click the Vanity Trove Indonesia and start subscribe with my link HERE!

My September trove are full with
 *4 different mask
*Rimmel lipstick - I want you-
* Princess pinky for lips and more.
* Essie Nail polish
*Oilum soap
*DKNY Apple sample size perfume

My Favourite pick for this month, will be the Rimmel lipstick and the Princess pinky:)


Aaaand, in collaboration with Vanity Trove,
 I want to call all beauty junkie and lippie lovers to join me on the make up challenge :)

How? Easy!

 1. Choose 1 out of  3inspired make up that I did.
2. Create your own look and tell me which look inspire you.
3. Send me the photo to pinkbuble@gmail.com or drop your blog link in the comment box.

 That's it!

My little hint: Play much in lippie color :P

Pinkbuble Brick
I'm using Rimmel- I want you- lipstick

Pinkbuble Pinky
Uploaded from the Photobucket iPhone App
I'm using just a little of Princess pinky in the centre of my mouth and gloss it up.

Pinkbuble Fire
Uploaded from the Photobucket iPhone App
I'm using Mac Russian Red

Of course, this challenge comes with a prizzie :)

I will pick 2 winners and 1 more prize for the favourite photo.
Uploaded from the Photobucket iPhone App
So ladies, and gentleman (if any) spice up your lippie :)
and send me the photo!!

Challenge closed by 23 September 2012

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...