November 03, 2011

"No make up" Make up

I'm so loving this look.
You know, sometimes we want to have make up on our face 
but we want to make it as if there's no make up and yet we still look good and glowing?
If you are nodding while reading this, this is the make up look that  suits u well.

The nude look.

Start with your foundation, powder and trim your eyebrow neatly.

Then, you gonna need:

Contouring powder/blush

I use this Kryolan contouring powder that has like 4 shade darker than my skin.
Photobucket

Photobucket


Brown/Nude color eyeshadow with a little shimmer will be great.
I use Mac All that glitters Veluxe Pearl
Photobucket


Nude color lipstick and clear lipgloss.
I use Maybeline natural nude 945 and H&M lipgloss
Photobucket

And an eyeliner (gel/liquid/pencil)- up to you
I use Kryolan liquid liner
Photobucket


And this look is seriously easy look, cause there's no technique in putting the eyeshadow or whatsoever.
Simply apply the base eyeshadow on your entire eyelid, then put the brown eyeshadow on it but keep the eyebrow bone clear.

Stick your fake eyelash and line it with thin eyeliner.
Photobucket

Done for the eyes.

And for this "no make up" make up, I apply a thin layer of foundation only because I don't want to look too done up for a daily make up, and I apply contouring powder below my cheekbone to create a little shape on my chubby face and finish up my look by putting the lipstick and lipgloss.

I put white eyeliner on my below waterline, but this is not a must..
It help to create a bigger eye illusion only.
Photobucket


Done!
Photobucket

Have a "no make up" make up look for the weekend!

Photobucket

34 comments :

  1. pasti peti make up elo isinya lucu2 ya, jd inget make up artist gue waktu merid, selama di-make up gue liatin satu2 barang2 yg ajaib menurut gue karena gue gak punya haha

    ReplyDelete
  2. bgs El terlihat natural simple .
    lu cocok yah jadi make up artist ,

    ReplyDelete
  3. @ debby: gw baru akan memulai koleksi tas make up gw nih ^^

    @ veny: makasih veny..sekalian tolong promo-in ^^ hahahah
    *ga tau diri.com*

    ReplyDelete
  4. ini dia yg daku tunggu2....duh tuh merk Kryola atoapalah itu kog sperti terkenal n mantap bener yah....

    ReplyDelete
  5. g suka make-up yang kali ini, make up minmalis hahha :)

    ReplyDelete
  6. you look so pretty and i love your make up

    ReplyDelete
  7. cantik!!! :)

    simple and fresh!! me likey ^^

    ReplyDelete
  8. good tutorial ^__^

    u have rly nice skin, and i like how you did the eyes!!
    x

    ReplyDelete
  9. kyaaaaa, gw suka banget yg ini, simple tapi glowing....

    ReplyDelete
  10. oh iya El, jadinya pake bedak ini uda ga perlu blush on lg gitu?

    ReplyDelete
  11. Gua suka juga yang ini, elo mirip artis Korea/ Jepang. Gua kalau pakein lipgloss setelah lipstik sering cepat hilangnya padahal gak dibawa makan, aneh deh.

    ReplyDelete
  12. sukaaa banget make up yang ini...wajah keliatan seger ya meski warna2nya nude

    ReplyDelete
  13. cakep nih!! Aku suka make up nude gini, tp aku ga betah juga ga pinter pake eyeliner hehehe... :)

    ReplyDelete
  14. @monic: Kryolan itu merek make up yang dipake di Miss universe Mon ^^

    @pitshu: aku juga suka Pit.

    @californiaction: thanks ^^

    @nisa: thanks Nis.

    @Jenny: thanks Jen.

    @Wid: iyah..efeknya glowing banget..gw juga kaget pas liat hasilnya.

    ReplyDelete
  15. @widya: pake contour powder ini ato blush boleh kok.

    @Elisa: gw juga el, lopgloss gw cepet ilang.

    @Katrin: hooh, agak2 glowing gitu hasilnya.

    @Sherly: dilatih aja Sher..lama lama bisa kok. ^^

    ReplyDelete
  16. I love no make up look too <3 <3 you look so pretty and dewy! :3

    ReplyDelete
  17. ell.. makin gape aje deh dikao.
    btw gue ma tmn gue suka ikutin blog loe dan kami pun abis itu cicid cuid di msn hoahaha.. dont worry we're not bitchin bout it.
    -depot-

    ReplyDelete
  18. Nice blog dear!

    im following on google connection. Hope you do the same :)
    (p.s. enter in my ROMWE.COM GIVEAWAY if you get a chance!!)
    MY BLOG: DRESS UP FOR ARMAGEDDON

    ReplyDelete
  19. Gorgeous! I love no makeup looks.

    ReplyDelete
  20. I like doing this look! It gives a simple almost natural cute look ^^

    ReplyDelete
  21. el, si kryolan itu around brapa duitan ya?

    ReplyDelete
  22. @tati: makasih ya Tati :)

    @cominica: thanks :)))

    @depot: hahahahahaah..makasih ya pot! Kapan kau mau aku lenongin? Hahhaaahha..gawat ya jo, kekuatan make up ituh..:)

    @flaviana: i have followed u :)

    @eva: me toooo :)

    @vyvy: i agree vy!

    @snoopy green: gw beli sekitar $45an wid :)

    ReplyDelete
  23. Such a pretty look. It really does look quite natural. How do you like that Kryolan eyeliner? I'm always on the look out for eyeliners.

    ReplyDelete
  24. el, eyeshdw coklatnya ga gitukeliatan yah?

    tiap hari dipandang2 mulu...mau praktek kog susah yah :(

    hehehehe

    ReplyDelete
  25. well done on the no makeup look! looks really natural :D

    ReplyDelete
  26. Bagus El! Muka lu mulus banget:D

    ReplyDelete
  27. @ eccentrixcrush: the eyeliner is good if we apply it using the brush..i dun really like the applicator, but the product is good.

    @ monic: warna coklatnya keliatan tipis doang mon, cuma kayak shadow soft untuk bikin mata jadi cling gitu..shimmer shimmer tipis.
    Lu bingung dimananya? pas mo dandan, ym gw deh..

    ReplyDelete
  28. @ breaking rumors: thanks ^^

    @ angle: ahhhhh aku jadi senang ^^

    ReplyDelete
  29. Great make up, I love the colors you used and you mixed them to perfection/ love the color of that lipstick, it looks especially good on you. You are really talented and have pretty features! Your blog is lovely and I am a new follower! Hope you will like my blog and follow back!

    Pop Culture&Fashion Magic

    ReplyDelete
  30. i really love this type of look! you look great here. i'm not too good at applying eyeliner but i hope to improve it soon :)

    have a good day, and thanks for visiting my blog earlier <3

    ReplyDelete
  31. you look lovely <3



    --
    http://njennifer.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. kok banyak foto yg broken? o___O jangan pakai photobucket, senior >,< langsung upload lewat blogspot aja..hehe
    salam kenal ^^ aku beauty blogger baru :)

    ReplyDelete
  33. Yaaaaaaaaaah kok foto2nya gak keluar sih? Kayanya ada kesalahan teknis nih, Elrica...

    Visit me:
    LeeAnne, Style N Season
    http://stylenseason.blogspot.com

    ReplyDelete

Wut do you think?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...